Totul despre Tatuaje: De ce sunt permanente?

Daca prietenii tai iti zic ca esti un geek, atunci se refera la faptul ca esti pasionat de unele domenii care nu sunt pe placul tuturor. Eu ma consider un geek pentru ca atunci cand gasesc un subiect care ma pasioneaza, fac tot ce-mi sta in putere ca sa aflu mai multe, imi place sa ma documentez ca sa inteleg mai bine. Asta s-a intamplat si-n seara aceasta cand am citit un articol despre tatuaje si m-am decis sa aflu de ce tatuajele sunt permanente.

totul despre tatuaje

Aparent, motivul pentru care acestea nu pot fi indepartate decat foarte greu are legatura cu moleculele de pigment din cerneala folosita. Cel putin asa zice  Dr. Anne Laumann, MBChB, profesor de dermatologie la Universitatea Northwestern din Illinois, USA.

Aplicarea tatuajelor se face printr-un ac mecanizat care face face mici intepaturi in piele si injecteaza cerneala in derma (stratul mijlociul al pielii care se afla sub epiderma). Acest proces duce la vatamarea pielii deci organismul nostru raspunde prin producerea si trimiterea in zona a globulelor albe pentru a lupta impotriva “infectiei” incercand sa absoarba particulele straine si sa le elimine in sange.

Motivul pentru care pigmentul din cerneala ramane acolo este ca particulele sunt prea mari ca sa fie absorbite de globulele albe, deci nu fac altceva decat sa ramana acolo.
-Dr. Laurmann

Care e problema cu tatuajele?

Problema cu tatuajele este exact ceea ce le face atat de atragatoare. Daca iti tatuezi numele iubitului/iubitei si apoi treci printr-o despartire, ai o problema destul de grava. De asemenea, tatuajele se transforma intr-o problema pe masura ce inaintam in varsta. Cerneala devine spalacita daca este injectata prea adanc si ajunge sa se infiltreze in sraturile mai adanci ale pielii.

Spalacirea culorii cat si schimbarea formei din cauza modificarilor corpului ce vin odata cu imbatranirea sunt probleme destul de mari.

Cum scapam de tatuajele nedorite?

Atunci cand vreti sa renuntati la un tatuaj, fie ca e vorba despre culori spalacite sau ca vreti sa-l stergeti pentru ca ati facut o greseala, modalitatile prin care puteti face asta sunt destul de dureroare. Practic, aveti 3 posibilitati: sa-l ardeti, sa-l taiati dar cea mai buna varianta este operatia cu laser.

Mecanismul prin care operatia cu laser elimina tatuajul este destul de simplu. Raza de lumina se axeaza pe o singura culoare (in cele mai multe cazuri cea neagra) si sparge particulele cu pigmenti in bucati destul de mici incat globulele albe sa le poata elimina. Procedeul trebuie repetat de mai multe ori, numarul de repetitii variind in functie de culoarea si marimea tatuajului. Chiar si dupa eliminarea acestora, tot raman semne, pielea vindecandu-se treptat.

stergerea tatuajelor laser

Tatuajele sunt foarte atragatoare si din ce in ce mai multe persoane apeleaza la ele pentru un motiv sau altul. Inainte sa va faceti un tatuaj insa, ganditi-va bine pentru ca, daca vreti sa renuntati la el, sedintele de eliminare a tatuajelor prin laser sunt durerose si trebuie facute de cateva ori. Ah da, sunt si foarte scumpe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.