Cum ai putea interactiona cu hipermarketul preferat prin platformele de social media

Social media este un instrument extrem de util si important prin care utilizatorii de internet sunt incurajati sa interactioneze cu branduri, companii dar si alte persoane, formand astfel comunitati, creand si impartind continut. Social media poate fi utila atat businessurilor pentru a creste awareness-ul brandului cat si utilizatorilor pentru a fi cat mai informati despre produsele sau serviciile oferite.

cora - stii de ce revii

Hipermarketurile, ca orice business trebuie sa isi tina clientii la curent cu orice oferte ori schimbari aparute fie pe website, fie in magazin. Un bun exemplu de Hipermarket care pastreaza legatura cu clientii sai este CORA, care prin intermediul noului sau site rezolva cateva probleme de comunicare. Iata cateva modalitati prin care un hipermarket se poate folosi de social media pentru a tine legatura cu clientii sai.

Bloguri. Blogul unui business prezinta eventualele schimbari aparute in structura site-ului sau functionalitatii acestuia. De pe blog se pot afla informatii despre business-ul propriu-zis, cu cine colaboreaza hipermarketul, ce clienti ori furnizori noi are, schimbari produse la nivel de conducere s.a. Programul de sarbatori se poate afla tot de aici pentru ca oamenii sa isi poata pune in program si mersul la cumparaturi.

Facebook. Pe facebook se pot organiza tot felul de concursuri sau evenimente ce pot atrage multa lume in magazin. Aici clientii pot cominica intre ei, posta anunturi, imparti poze si stiri despre produse nou aparute ori schimbari de preturi, spre exemplu. Facebook-ul poate fi o comunitate unde clientii interactioneaza si se distreaza. De asemenea, cu siguranta multi clienti ar vrea sa puna anumite intrebari dar nu stiu cui insa o pot face pe facebook. Desi nu este in totalitate anonim, chiar si cei mai timizi clienti se pot incumeta sa ceara lamuriri cu privire la orice subiect. Facebookul poate fi si un loc unde se sugereaza idei de cadouri pentru sarbatori, produse care sunt mai putin cunoscute iar utilizatorii pot chiar cere ca in oferta hipermarketului sa intre anumite produse. Acest lucru i-ar multumi foarte mult si i-ar determina sa nu mearga la cumparaturi in alta parte.

Twitter. Twitter-ul, desi nu la fel de popular precum Facebook-ul, este si el o forma de a-i tine pe clienti aproape. Aici de pot scrie noutati blitz si poate fi locul unde se afla pentru prima data unele informatii. Twitter este preferat de catre unele persoane pentru ca se poate accesa usor de pe telefonul mobil, mesajele sunt scurte si este foarte usor ca utilizatorii sa comunice intre ei. Fiind atat de usor de utilizat, in fiecare zi se pot posta mai multe anunturi si ar putea fi locul de unde clientii pot afla ce oferte, reduceri ori promotii sunt intr-o zi.

Platformele de socializare, blogging-ul si micro-blogging-ul reprezinta noile modalitati de a tine clientii interesanti in brand, este un prilej de interactiona cu ei, a le afla parerile si a construi un business dupa placul si nevoilor acestora. Ele sunt foart populare intrucat sunt usor de utilizat, unele posturi sunt amuzante iar oamenii au un loc unde isi pot exprima ideile si parerile.

Pentru businessuri mari precum un hipermarket, platformele de social media pot oferi o cantitate foarte mare de informatii despre: cine sunt clientii, ce doresc acestia, ce asteptari au pe viitor, ce ii atrage.