Ce trebuie stiut despre aparatele dentare ale prezentului

O perceptie pe care multi oameni inca o au despre tratamentul cu un aparat dentar este ca doare, ca ofera un aspect estetic neplacut si ca este foarte inconfortabil. Dar aceasta perceptie este una invechita deoarece aparatele din ziua de astazi, nu numai ca sunt mai eficiente si mai putin vizibile fata de cele din trecut dar pot fi chiar si un accesoriu de moda.

Procesul cu care sunt aplicate aparatele dentare a suferit o schimbare de-a lungul timpului. Daca inainte medicul ortodont lipea aparatul pe un intreg rand de dinti, acum lipeste fiecare element, denumit „bracket”, in parte. De asemenea, in locul benzilor groase adesea asociate cu purtatul aparatului dentar, acum se utilizeaza firi subtiri ce prezinta arcuri intre fiecare bracket pentru a reda o mobilitate crescuta. Timpul necesar tratamentului s-a redus, aparatele dentare fiind mult mai eficiente decat in trecut.

Datorita unor tehnologii computerizate, se pot crea mulaje extrem de precise ale dintilor iar acest lucru are drept consecinta o crestere in eficienta tratamentului fata de aparatele dentare de pana acum. Astfel de mulaje necesita ceva mai multa atentie intrucat trebuie extrase inainte de masa.

Majoritatea aparatelor dentare din prezent sunt mai usor de intretinut si mai placute din punct de vedere estetic. Desi inca se utilizeaza inoxul in practica ortodontica, printre componentele din inox se pot utiliza si alte materiale precum plasticul si ceramica. Deseori se alege o culoare cat mai apropiata cu cea a dintilor pentru a crea o iluzie optica. Aparatul dentar poate fi chiar si un accesoriu de moda datorita faptului ca pacientii pot alege ca acesta sa fie orice culoare doresc, ba chiar poate fi facut in mai multe culori.

Desigur exista si unele aparate dentare complet invizibile intrucat se monteaza in spatele dintilor fancadu-le, astfel, imposibil de vazut. Se realizeaza intai o amprenta de silicon a dintilor iar un soft specializat fabrica aparatul cu foarte multa precizie. Acesta oferta si un confort mai mare decat alte tipuri de aparate conventionale.

royal dental
Clinica Royal Dental – Bucuresti

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale aparatelor dentare din prezent este costul ridicat. Acesta variaza in functie de materialul din care este facut aparatul si complexitatea problemei tratata insa este costisitor chiar si pentru cele mai mici defecte. Dar, bineinteles, oricine doreste sa isi perfectioneze zambetul si are rabdarea si banii necesari este binevenit de oricare medic ortodont in cabinet pentru montarea unui aparat dentar modern. Daca sunteti in cautarea unui implant dentar in Bucuresti, noi v-am recomanda sa apelati la clinica dentara Royal Dental.