Ce se intampla cu pielea astronautilor in Spatiu?

Sa traiesti pe Statia Spatiala Internationala nu e deloc floare la ureche, chiar si cu micro-sistemul de gravitatie prezent pe nava. Una dintre provocarile pe care multi evita sa le discute este ceea ce se intampla cu pielea umana in spatiu. Ca un geek adevarat, m-am documentat despre asta si am dat peste un rezultat.

piele moarta astronauti

Daca discutam despre pielea astronautilor de pe SSI, principala problema este ca acestia naparlesc, adica pielea moarta cade de pe corpul lor. De aceea, astronautii de pe Statia Spatiala Internationala lucreaza doar cu ciorapi in picioare, pentru ca “norii de piele moarta” de pe picioare sa nu pluteasca pe SSI, provocand reactii alergice celorlalti astronauti.

Nu e o imagine prea placuta, nu? Dar despre cel care trebuie sa curete sistemele de ventilatie de pe Statia Spatiala Internationala, ce parere aveti?

Yuck! – sursa

About Catalin 426 Articles
Nu sunt cel mai geek dintre geeki insa ma straduiesc :) Pasionat de filme si seriale SF, roboti si Cosplay. Mai scriu chestii personale dar mai si documentez zilnic despre bere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.