Ce faci daca iti merge greu calculatorul?

E foarte enervant atunci cand calculatorul incepe sa mearga foarte greu si ai impresia, uneori, ca sta in loc. Il poti duce la un service de calculatoare, dar pana sa faci asta, citeste articolul acesta si vezi, daca nu cumva, iti poti repara problemele acasa.

Scapa de virusi si malware

Unele dintre problemele cele mai enervante, atunci cand vine vorba despre un calculator care merge prost sunt virusii si programele malware pe care nu stiai ca-i ai in calculator. Foloseste programul tau antivirus pentru a sterge virusii din calculator. E foarte important sa ai un antivirus care nu consuma multe resurse, dar care-si face treaba cum trebuie.

virus calculator

Ca sa fii sigur ca ai sters toti virusii si programele malware din calculator, verifica ce programe ai in autostart-ul windows-ului tau si curata registrii. Exista totusi cazuri in care nivelul de infectare este prea ridicat si nu puteti decat sa treceti la urmatorul pas din articolul nostru.

Reinstaleaza sistemul de operare

Multe persoane au impresia ca starea proasta in care se afla calculatorul si faptul ca merge foarte incet se datoreaza vechimii acestuia. Acest lucru este adevarat dar nu reprezinta cauza problemei de fiecare data. Exista unele cazuri in care calculatorul este plin de programe inutile care pornesc simultan (la start-up) sau de toolbar-uri in browsere. Toate acestea incetinesc considerabil viteza calculatorului.

Ceea ce trebuie sa faceti in acest caz este un backup (o copie a fisierelor esentiale) si o reinstalare a sistemului de operare (windows, linux, ubuntu). De asemenea, atunci cand instalati windows (de exemplu) aveti grija ca versiunea sa fie una curata, fara programe suplimentare care sa incetineasca laptopul sau calculatorul.

Daca ai facut asta si calculatorul tau se misca la fel de greu, ar cam fi cazul sa apelezi la un service de calculatoare din zona ta. Ei iti vor spune exact ce s-a intamplat cu calculatorul tau si iti vor da solutii.

harta_service_calculatoare_blue_engineering_sDaca esti in Bucuresti, mergi pana la Blue Engineering care pe langa servicii web au si un departament de service foarte bun. Ii gasesti la adresa: Strada Amiral Vasile Urseanu 3, et. 1, sector 1 Bucuresti, Romania 010666 sau la numarul de telefon 0216101994. Am adaugat si o harta ca sa-ti fie mai usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.