Canon Mixed Reality – Google Glass pentru afaceri

Ati auzit de realitate virtuala si realitate augumentata, dar sunteti pregatiti pentru realitate mixta? Canon spera asta, lansand un nou produs care combina realitatea cu imagini fictive cu ajutorul unui accesoriu SF.

canon

Si cand spun SF, ma refer la tipul old-school “Borg drone” SF, fara design-ul minimalist si modern al Google Glass. Ochelarii Canon Mixed Reality sunt orice numai eleganti num un set de căști voluminoase pe care le strângeți cu o  manivela, cu ajutorul unui cablu gros și din care ies antene.

Suna ca si cum n-ai cumpara asa ceva, ai dreptate, dar tu nu esti o afacere interesata in simularile 3D redate in spatiul real.  Daca ai fi, de exemplu, un creator de masini ce creaza masinile prin grafica 3D si simulatoare, atunci ai fi primul la rand. Canon Mixed Reality( aka MREAL) are ca tinta afacerile ce vor sa-si vada produsele intr-un mediul virtual inainte de a le crea in realitate.

Realitatea mixa este asemanatoare cu realitatea augmentata, cu exceptia ca in loc sa vezi informatii extra prin diverse posturi, ochelarii simuleaza obiectele in spatiu si in detaliu. Poti sa te afli intr-o camera goala, cu un singur scaun in ea, iti pui ochelarii si dintr-o data esti la volanul unei masini. Simularea detalieaza toate detaliile din fisierul 3d aflat in dispozitiv.

Toate astea vin cu un pret. Pretul pentru setul Canon si sistemul ce il acompaniaza costa 125 mii de dolari, cu 25 mii intretinere anuala. Cu toate ca pretul difera foarte mult de la 1.500 de dolari cat costa Google Glass, tehnologia Canon este cu totul alta poveste.

In plus, setul Canon este doar platforma portabila. Este si un develompent kit pentru Realitate mixta, iar developerii vor putea crea experiente Minority Report, unde purtatorul va putea interactiona cu obiectul virtual prin intermediul gesturilor. Cu toate astea pretul e o treime din costul camerele de simulare folosite acum.

Conceptul de pretul Canon Mixed Reality poate avea o audienta limitata, dar e una exclusivista. Sa fii in stare sa iti vezi produsul de aproape inainte sa il construiesti, va atrage doar anumite industrii specifice. Dar pentru acele industrii, e unica tehnologie disponibila.

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.