Batalia Supereroilor – Cele mai profitabile personaje Marvel

De cand a fost lansat primul comic Marvel in octombrie 1939, milioane de adulti si copii deopotriva au fost distrati si captivati de povestile in care apare supereroul lor preferat. Pe langa publicarea de comic books, Marvel si-a transformat personajele in staruri clasice, care apar in minim 3 filme anual. Si pentru ca sunt o mare fana a supereroilor, in acest articol vom desfasura un tur de forta al acestora si vom dezbate care din ei ramane cel mai profitabil din ultimii ani, dominand ambele industrii (cea a filmului si cea comic books).

Vedem din ce in ce mai multe filme epice, care sunt la fel precum supereroii care apar in ele. Presupun ca si companiile din spatele filmelor vor sa provoace fanii supereroilor sa aleaga, odata pentru totdeauna, care ar castiga premiul de popularitate. Eu am decis sa nu fiu mai prejos, si sa pun toate personajele fata in fata in batalia pentru forta in topuri.

Haideti sa aruncam o scurta privire la incasarile cu care aceste francize au zdruncinat box office-ul. Sa vedem care este concluzia pe care o putem trage cu privire la victoria supereroilor in marea competitie. Daca ar fi sa apara un film cu un duel intre Spiderman si Iron Man, cu siguranta ar fi indicat sa se angajeze mai multe camioane pentru ridicarea incasarilor. Sunteti de acord cu mine?

Spiderman

Comic books (2002-12) – $144mil
Filme – $1.37mlrd

In mod sigur cel mai popular personal Marvel din toate timpurile, Spiderman a devenit un hit al comic books-urilor in 1962. Incasand cel mai mult din vanzari de reviste, cele 5 filme cu Tobey Maguire si Andrew Garfield in costume latex se incadreaza, de asemenea, in topuri. Trebuie mentionat faptul ca franciza Spiderman este cunoscuta drept prima serie originala cu supereroi care a prezentat ultimul racnet in Hollywood si primul film cu un personaj erou solo care a devenit cel mai mare hit in box office. Acestea fiind spuse, este considerat cel mai bun candidat ce ar ocupa primul loc in batalia fortelor supereroilor.

Iron Man

Comic books (2002-12) – $40mil
Filme – $1.1mlrd

Primele lansari ale seriei Iron Man au depasit record peste record, depasind pana si bariera de 1 miliard de dolari. Aventurile lui Tony Stark au fost admirabile si in comic books, dar trebuie sa ne asteptam ca acesta sa devina cel mai bun din toate timpurile la lansarea celui de al 4-lea film. In lumea jocurilor, se pare ca Iron Man este la fel de preferat in randul pasionatilor. O batalie intre Iron Man si Superman va fi, cel mai probabil, visul umed al oricarui entuziast al comic books-urilor.

Captain America

Comic books (2002-12) – $64mil
Filme – $435mil

Personajul original din Avengers a aparut prima data in 1941, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, fiind considerat cel mai faimos personaj din franciza Marvel. Capitanul America are deja 2 filme cu care se poate lauda, impreuna cu al treilea. Se zvoneste ca va aparea in cativa ani.

Wolverine

Comic books (2002-12) – $70mil
Filme – $311mil

Desi poate fi laudat in mod semnificativ ca parte a fenomenalului X-Men, Wolverine si-a jucat extrem de bine rolul si independent. Un lucru interesant de spus ar fi ca personajul a aparut prima data in 1974, avand un rol scurt, intr-un comic Hulk. In ultimii 14 ani, Wolverine a fost jucat de Hugh Jackman, dar se asteapta ca acesta sa se retraga.

Thor

Comic books (2002-12) – $25mil
Filme – $385mil

Desi a fost recent schimbat de la barbat la femeie in seria de comic books, se pare ca actorul Chris Hemsworth va continua sa joace rolul lui Thor pe marile ecrane. In ciuda celebritatii datorate prezentei sale din Avengers, personajul Thor si-a scos partea de aproape 400 milioane de dolari, si il vom vedea intr-un nou episod lansat in 2018. Sunt destul de sigura ca Thor va deveni o prezenta constanta in mai multe filme cu supereroi lansate in viitorul apropiat.

Voi ce credeti? Cine va castiga marea batalie a supereroilor?

Superhero-Showdown-Franchise-Compilation-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.