Arme cu laser pentru Marina Americana, in urmatorii 2 ani

Marina Americana a testat in ultimele luni arme cu laser care sunt capabile sa distruga nave mici sau drone de tip sinucigas. Oficialii americani sunt de parere ca aceasta tehnologie si-ar putea face loc pe navele americane in urmatorii 2 ani.

Amiralul Matthew Klunder, seful Biroului de Cercetare al Marinei Americane a anutat aceste lucru intr-un interviu oferit celor de la Wired Danger Room. Marina Americana a mai lucrat si-n trecut cu companii ce produc arme pentru a testa puterea laserelor de a distruge avioane si nave si chiar s-a gandit sa le foloseasca in paralel cu armele folosite deja.

Marina Americana a folosit laserele in teste si-n 2010, atunci cand a doborat avioane de tip drona in Oceanul Pacific. Spre dezamagirea fanilor Star Wars, laserele erau invizibile si nu verzi sau rosii ca-n filme.

Un alt proiect al Marinei Americane a fost “The Maritime Laser Demonstrator” care a aratat cum poate fi distrusa o barca, intr-un studiu din 2011. Chiar daca navele de dimensiuni atat de mici nu sunt o amenintare pentru Marina Americana ele pot transporta arme sau pot fi folosite in stil kamikaze.

Singurul lucru care trebuie imbunatatit este consumul de energie pentru ca laserele consuma destul de multa energie produsa de generatoarele navelor americane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.