Apple nu va mai folosi aplicatia YouTube pentru iPhone si iPad

Cred ca este cunoscuta situatia dintre Apple si Google si discrepantele care sunt intre cei doi giganti IT. Iata ca Apple pune paie pe foc – nu va mai folosi aplicatia de Youtube in viitor. Luni (07.08.2012), cei de la Apple au oferit unor dezvoltatori de aplicatii o varianta test pentru iOS 6 ce va fi folosit pe iPhone si iPad. Imediat, lumea a vazut ca aplicatia de Youtube disparuse din grupul aplicatiilor prestabilite.

Aceasta schimbare este una majora prin prisma faptului ca aplicatia de Youtube a fost folosita de la lansarea primul iPhone, in 2007. Disparitia sa se pare ca a racit si mai mult relatiile dintre Google (care detine Youtube) si Apple. Cei din urma au afirmat intr-un comunicat de presa ca “licenta pentru a include aplicatia Youtube in iOS a expirat”. Mai mult, le-a recomandat utilizatorilor sa intre pe siteul de video sharing folosind browserul si nu alte aplicatii. Daca negandim mai bine, Google nu a avut mai niciodata control asupra aplicatiei Yotube de pe iOS pentru ca aceasta era facuta de Apple, folosind uneltele pe care Youtube le punea la dispozitie tuturor dezvoltatorilor de aplicatii. Asta insemna ca Youtube nu putea actualiza aplicatia respectiva si nici nu putea rula reclame in videoclipuri. Astfel aplicatia a fost neglijata de cei de la Youtube care s-au orientat mai mult catre varianta moibla a siteului dar si catre Android.

Dupa cum stim, Apple se “ciondaneste” cu Samsung, cel mai mare “partener Android” al lui Google din cauza unor patente. In acelasi timp, Apple nu mai foloseste Google Maps pentru serviciul de mapping in noul iOS.

Cu toate acestea nu cred ca miscarea Apple va dauna Youtube sau Google, chiar daca acea aplicatie contribuia cu peste 500 de milioane de vizualizari in fiecare zi, pentru ca, dupa cum spuneau si cei de la Apple, vor exista alte modalitati prin care utilizatorii de iPhone si iPad sa foloseasca Youtube.

sursa

About Catalin 426 Articles
Nu sunt cel mai geek dintre geeki insa ma straduiesc :) Pasionat de filme si seriale SF, roboti si Cosplay. Mai scriu chestii personale dar mai si documentez zilnic despre bere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.